Romeo+Julia & dansproductie 2023

projecten 2023

Romeo+Julia STeengroeve & Evolutio Dansproductie De Mattelier

In 2023 hebben we niet slechts één, maar zelfs twee producties!
  • Project 1. Romeo+Julia in de Steengroeve, in samenwerking met het Winterswijks Muziek Theater (WMT). Dit project is voor dansers van 15 jaar en ouder.
  • Project 2. Evolutio Dansproductie in De Mattelier te Groenlo. Dit project is voor dansers vanaf 10 jaar.

ROMEO+JULIA

 

Het 75-jarig Winterswijks Muziek Theater viert van 8 t/m 12 aug 2023 haar jubileum samen met Evolutio met een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal in het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland; de Steengroeve in Winterswijk.

De unieke locatie, een live-orkest, moderne choreografieën en indringende projecties zorgen voor vaart en energie in dit theaterspektakel. Met muziek van o.a. Seal, Nino Rota, Eminem en Radiohead.

De dansers van Evolutio in Romeo+Julia zijn 15 jaar of ouder en dansen o.a. in de stijlen hiphop, urban, ballet en modern.

 

Evolutio Dansproductie 2023

 

Om meer danstalent in de regio de kans te geven om zich verder te ontwikkelen, brengt Stichting Evolutio in november een voorstelling op de planken in De Mattelier in Groenlo.

Deze productie richt zich niet alleen op het dansen, maar ook op de organisatie van een dansvoorstelling. De deelnemers worden ook meegenomen in het proces van het maken van een voorstelling, dus ze gaan ook meer leren over onder meer keuze en maken van decor, kostuums en lichtplannen. Zeker voor dansers die ambitie hebben om het professionele dansvak in te gaan, is het belangrijk om een beeld te krijgen wat er allemaal bij een voorstelling komt kijken.

Bij deze dansproductie zijn de deelnemers minimaal 10 jaar oud. Ook zij dansen o.a. in de stijlen hiphop, urban, ballet en modern.