Brief

Brief

Theatrale voorstelling dwars door het leven

Dagelijks maak je zo’n 35.000 keuzes. Van onbeduidende besluiten tot levensbepalende beslissingen. De dansers van Brief namen het publiek mee in een terugblik op het leven. Zou je als je alles over kon doen dezelfde keuzes maken? Zou je dezelfde persoon zijn in andere omstandigheden? En ben je tevreden met de persoon die je bent geworden?

‘Een prachtige voorstelling! Ik werd echt geraakt en wat een onverwachte maar mooie plotwending’

Het publiek was in november 2022 getuige van een spectaculaire show waarin ze in een fusie van dansstijlen – o.a. urban, hiphop, klassiek ballet en moderne dans – een terugblik kregen op een leven waarin pesterijen, onzekerheid en eenzaamheid een belangrijke rol spelen. Tot grote verrassing van het publiek eindigde het verhaal uiteindelijk bij prachtige geloften voor het altaar.

Het publiek was getuige van een spectaculaire show waarin ze in een fusie van dansstijlen – o.a. urban, hiphop, klassiek ballet en moderne dans – een terugblik kregen op een leven waarin pesterijen, onzekerheid en eenzaamheid een belangrijke rol spelen. Tot grote verrassing van het publiek eindigde het verhaal uiteindelijk bij prachtige geloften voor het altaar.

‘Wat een danstalent! Dit is echt theatraal dansen op hoog niveau’

Uiteindelijk weet de hoofdpersonage in het verhaal uit een vicieuze cirkel van huiselijk geweld te ontsnappen. Ze maakte als kind mishandeling in haar thuissituatie mee en kreeg vervolgens zelf een relatie met een man met losse handjes. Hij eindigt in het verhaal op straat en zij vindt uiteindelijk haar grote liefde in een vrouw die ook van kinds af aan al iedere keer een rol speelde in haar leven. 

De voorstelling eindigde met haar geloften op haar bruiloft. Een plotwending die voor het publiek als aangename verrassing kwam.

De dansers dansten niet alleen voor regulier theaterpubliek, maar speelden ook een speciale scholenvoorstelling.