Romeo+Julia

Van 8 tot en met 12 augustus maakte Stichting Evolutio deel uit van de spectaculaire muziektheaterproductie Romeo+Julia in de Steengroeve. Zo’n 12.000 man publiek genoot verdeeld over vier voorstellingen van dans, zang, theater en orkest.

‘Altijd origineel, altijd passend en altijd to the point! Het maakt niet uit naar wie van de dansers je kijkt: ze zijn altijd duidelijk aanwezig en stralen, omdat ze weten wat ze staat te doen.’

Het 75-jarig Winterswijks Muziek Theater vierde haar jubileum met een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal. De creatieve leiding, Jasper Korving, Els Damen, Dennis Weelink en onze eigen Evolutio-initatiefnemers Tim Aafjes en Lidy Toebes-Hungerink namen teksten op de schop, voegden een breed palet aan muziekstijlen toe en plaatsten het liefdesverhaal in een eigentijdse, haast criminele setting. 

De unieke locatie, een live-orkest, moderne choreografieën en indringende projecties zorgden voor vaart en energie in dit theaterspektakel. Met muziek van o.a. Seal, Nino Rota, Eminem en Radiohead. De dansers wervelden in alle denkbare dansstijlen over de kalksteenvloer die zij deelden met onder meer Ellen ten Damme. 

‘De jeugdige dansers gaven de scenes meer schwung, gewicht en dynamiek. Een lust voor het oog. Groot compliment voor de jonge dansers en de bedenkers van de choreografie’